For å rangere eller kommentere det du leser på denne siden må du være logget på som medlem. Det er gratis og vi deler aldri dine data med noen. Registrer deg her
Les
Slipstream Windows XP
Publisert av: admin
10-jul-2005
I dette kurset vil vi vise hvordan man oppdaterer installasjonsfiler fra Windows Xp Cd for så å brenne ny XP plate som er bootbar.

Fra tid til annen slipper Microsoft service pack filer som større oppdatering av f.eks. operativsystem som Windows XP. Som systemansvarlig synes jeg det var unødvendig å måtte innstallere den hver gang jeg satte opp ny maskin og søkte etter løsning på det. Svaret er slipstreaming, en teknologi fra Microsoft som gjør det mulig å kopiere over alle oppdateringer fra service pack til installasjonsfilene til Windows XP. 

  1. I dette kurset skal vi kopiere filer fra Windows XP original CD til disk.
  2. Slipstreame originalfilene.
  3. Brenne de oppdaterte innstallasjonsfilene til CD og sørge for at den er bootbar.

Bootbar betyr at hvis du starter opp din PC med den nye CD’en i så skal maskinen  kunne starte opp med CD som oppstartsmedie. Du vil da kunne innstallere Windows XP med Service Pack 2 inkludert.

For at du skal kunne starte maskinen din opp via CD må du ha satt opp en rekkefølge i BIOS hvor maskinen søker på CD/DVD før den søker på HD. På nye maskiner er det mulig å velge oppstartsmedie under oppstart.


Sider: 1 2 3 4 5
Kommentarer
Alternativ metode Trond 31 jul, 2006
http://www.nu2.nu/pebuilder/download/ tilbyr for folk med litt erfaring det som trengs for å lage boot disker, det være seg bootbar CD eller DVD. Det er gratis, men kan være litt komplisert.

- Generell kommentar   - Spørsmål   - Svar