For å rangere eller kommentere det du leser på denne siden må du være logget på som medlem. Det er gratis og vi deler aldri dine data med noen. Registrer deg her
Les
ITunes rocker
Publisert av: Trond
23-sep-2005
Holder man mye på med data snubler en av og til over noen programmer som "blåser sokkene av en". ITunes er ett av de slik jeg ser det.


Januar 2001 introduserte Apple det som ble starten på ITunesITunes er et program som tilbyr en rekke funksjoner rettet mot musikk. 

  1. Man kan importere (rippe) musikk fra CD plate og over på datamaskinen.
  2. Brenne musikk til CD. Konvertere musikk til en rekke ulike format.
  3. Sortere og organisere musikken man har lagret på maskinen.
  4. Dele med andre som bruker ITunes (streame).
  5. Kjøpe musikk via nettet.
I denne guiden skal vi se litt på programmet og hvordan det kan brukes til å gjøre jobben du hater. Organisere alle musikkfilene inn i strukturerte kataloger på hard disken din. 

Teori (bitte litt)
Ord som MP3, DRM, WMA, ACC skal vi ta for oss før vi fortsetter.
MP3 er en komprimeringsteknologi som dukket opp tidlig på 90 tallet. MPEG-1 level 3 som den egentlig heter ble den første aksepterte ”standarden” og spredte seg i studentmiljøer og blant folk som synes Pc-en fortjener eget alter (nerdene ja).
 
Programvare som Napster førte til at filene ble spredt i en fart som bekymret særlig platebransjen. MP3 måtte erstattes med noe som kunne sikre at musikk ikke ble kopiert ut til venner og bekjente og flere initiativ ble satt i gang. 
Apple lanserte Advanced Audio Coding (AAC) som er en tilsvarende komprimeringsteknologi som MP3. Sammen med AAC kom Digital Rights Management (DRM) da de åpnet Itunes web butikken sin og bransjen jublet. 

Endelig kunne man selge musikk i komprimert format uten å måtte bekymre seg over at den ble distribuert fritt på webben. DRM er en kopibeskyttelse.
Denne teknologien fikk fart i Apple og de ble fort verdens største distributør av musikk via internett. En hel industri dukket opp i kjølvannet av dette og IPod er stikkord her.
 
Microsoft kunne jo ikke la dette gå upåaktet hen og lanserte WMA (Windows Media Audio) med tilhørende DRM.
 
Kjør program
Først og fremst trenger du selve ITunes. Det finner du ved å følge linken nederst på denne siden. Når du har lastet det ned så installer det. Jeg har brukt versjon 5 i denne tutorialen (installert 10 sept. 2005)
OK vi starter opp og tar en kikk. Det første vi skal gjøre er å se litt på selve brukergrensesnittet.

Sider: 1 2 3 4 5
Kommentarer
Ingen kommentarer til valgt publikasjon.