For å rangere eller kommentere det du leser på denne siden må du være logget på som medlem. Det er gratis og vi deler aldri dine data med noen. Registrer deg her
Les
Hvordan slette profilen din på Facebook.
Publisert av: maxlite
21-nov-2007
Tidligere har jeg skrevet en liten artikkel om hvordan Facebook eier informasjonen din her på data.no. Men hvordan kvitte seg med profilen for godt? Det er nemlig en veldig lang og omstendelig prosess å få fjernet profilen sin permanent. Jeg surfet litt rundt på nettet og fant en liten ”smørbrødliste” på hvordan dette kan gjøres.
Dette må du gjøre:

1. Gå til Privacy og sett alle innstillinger til maks sikkerhet. Slik slipper dine venner å få varsler om at du melder deg ut av nettsamfunnet. Dermed spammer du ikke deres lister med varsler om at du melder deg ut av grupper osv.

2. Når det er gjennomført, kan du begynne å melde deg ut av alle gruppene du har deltatt i. De fleste på Facebook er med i flere ad hoc-grupper uten spesielt mye innhold og fjerning av alle disse vil føre til at dine venner får en notis om fjerningen.

3. Bilder: Start med å manuelt fjerne alle bilder som er tilgjengelig for din profil. Let samtidig etter bilder av deg selv som er lagt inn av andre, og ta eventuelt kontakt med dem for å slette bildene.

4. Videoer: Alle videoer du har lagt inn må også fjernes, spesielt om de inneholder sensitive bilder av deg eller dine venner.

5. Fjern alle programmer fra profilsiden din. Enkelte har profilsider som likner på juletrær, eller MySpace, og disse fjerner du lett ved å klikke på X-en i høyre hjørne. Husk å velge «Remove application» så du fjerner hele programmet.

6. Fjern all innskrevet informasjon fra profilen din. Det eneste du ikke kan fjerne er navnet ditt og passordet.

7. Gå til din «Inbox» og slett alle private meldinger du har sendt og mottatt.

8. Fjern deg selv fra nettverkene du har knyttet deg til (dersom du har gjort dette). Valget finner du i «Account» > «Networks».)

9. Gå til «Account» og klikk på «Deactivate Account». Deretter tar du manuelt kontakt med Facebooks stab og ber dem slette kontoen fullstendig.
De vil sannsynligvis ta kontakt med deg og be deg selv renske opp i profilen. Svar at du har gjort dette og profilen vil bli markert for sletting.
Lykke til!

Kommentarer
TIps til forbedring Trond 15 apr, 2008
På pkt 10 bør du legge ved mailadresse til facebook stab da den er svært vrien å finne
Enda lettere Trond 10 sep, 2008
Her er en enkel oppskrift som gjør det enda lettere å avslutte Facebook profil
http://www.data.no/Article.aspx?PublicationView=Show,737&Language=no-NO 

- Generell kommentar   - Spørsmål   - Svar